Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

H αυθεντική μπουγάτσα των Σερρών στη νέα άφιξη που θα συζητηθεί

Ένας νέος χώρο που αγαπάει την αληθινή μπουγάτσα και το καλό πρωινό

Δημοσιεύτηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2024

Πριν από ένα περίπου μήνα, ένα νέο μαγαζί έκανε την εμφάνισή του στην πόλη της Πάφου με ένα όνομα που προδίδει ακριβώς αυτό που σερβίρει.

Ο λόγος για το καινούργιο μαγαζί με το όνομα "Πολίτικη Μπουγάτσα" που βρίσκεται στην Λεόντιου Α στην Πάφο. Ένας χώρος που σερβίρει την αυθεντική, παραδοσιακή πολίτικη μπουγάτσα η οποία δεν έχει ως προέλευσή της όπως λανθασμένα πιστεύουμε τη Θεσσαλονίκη αλλά τις Σέρρες.

Λίγο ιστορία

Η αρχική ιδέα της μπουγάτσας έρχεται από το Βυζάντιο και συγκεκριμένα από την Κωνσταντινούπολη πριν το 1453 και την άλωσή της. Στην Ελλάδα ήρθε από μικρασιάτες πρόσφυγες μετά τη Μικρασιατική καταστροφή και έγινε ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή στην Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες. Αυτές οι πόλεις άλλωστε είναι γνωστές σήμερα για την πεντανόστιμη μπουγάτσα τους.

Το νέο μαγαζί της Πάφου σερβίρει την αυθεντική σερραϊκη μπουγάτσα με κρέμα, με τυρί, με σπανάκι και τυρί, με σοκολάτα, με κιμά και τη νηστίσιμη μπουγάτσα. Πέραν της μπουγάτσας εδώ θα απολαύσεις τον καφέ σου από νωρίς το πρωί, θα απολαύσεις κάποια από τα αρτοποιήματα του καταστήματος όπως κρουασάν βουτύρου και σοκολάτας, ελιόπιτα αλλά και νόστιμα cake όπως το banana bread, carrot cake και cheesecake. Για εκείνους που θέλουν κάτι πιο ισορροπημένο και υγιεινό υπάρχουν και οι puddings με γιαούρτι και γκρανιόλα, με μάνγκο και chia αλλά και pudding με berries και chia.

Στο μενού θα βρεις και μία σειρά από χορταστικά σάντουιτς ή αν θέλεις μπορείς να φτιάξει το δικό σου με τα υλικά που προτιμάς.

(26002000) Λεοντίου Α', Πάφος. Δ-Σ 07.30-14.30.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close